Ogrē vīrietis policijas klātbūtnē aizmet aizdomīgu paciņu

Portāls nra.lv 16.janvāris 2018, 17:22
 
Attēlam ilustratīva nozīme / Rīgas pašvladības policija
Pagājušajā piektdienā, 12. janvārī, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ogres iecirknī tika nogādāti divi vīrieši, kuri, iespējams, atradušies narkotisko vielu reibumā.

Tovakar ap pulksten 22.30 Speciālo uzdevumu bataljons, veicot savus ikdienas pienākumus, autobusa pieturā pamanīja divus vīriešus, kuri neadekvāti uzvedās. Pamanījuši likumsargus, viens no vīriešiem nometis cigarešu paciņu, tādējādi liekot noprast, ka vēlas atbrīvoties no kā svarīga. Aprunājoties ar vīriešiem, policistiem radās aizdomas, ka viņi, iespējams, atrodas narkotisko vielu reibumā, tāpēc nogādāja abus Ogres iecirknī apstākļu noskaidrošanai.

Apskatot nomestās cigarešu paciņas saturu, tika konstatēts, ka tajā atrodas nezināmas izcelsmes pulverveida viela. Pašreizējā informācija liecina, ka cigarešu paciņā visdrīzāk atradās 11,8 grami metamfetamīna, taču, lai noteiktu precīzu vielas sastāvu, tika nozīmēta ekspertīze.

Vīrietis, kuram piederējusi nomestā paciņa, dzimis 1989. gadā un iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par zādzībām.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta pirmās daļas - par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu glabāšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Aizturētajam vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Ja ekspertīzes rezultāti apstiprinās, ka personas atradušās narkotisko vielu ietekmē, tad viņām administratīvā kārtā būs jāatbild arī par šo noziegumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:38

Jaunākās diskusijas