Policisti sastop bērnu, kurš rakājas atkritumos; māte draud no viņa atteikties

Portāls nra.lv 18.septembris 2017, 14:35
 
AFP/ SCANPIX
15. septembrī neilgi pirms pulksten 14.00 Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes darbinieki, patrulējot Pļavniekos, pamanīja mazu zēnu sēžam uz zemes pie kādas izglītības iestādes. Bērnam bija pārsista lūpa un asiņoja deguns.

Zēns pastāstīja, ka braucis ar skrejriteni un nokritis. Kritiena laikā bērns bija izsitis zobu. Izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri apkopa zēna brūces un secināja, ka viņam hospitalizācija nav nepieciešama.


Policisti noskaidroja deviņus gadus vecā zēna tēva numuru, kuram izskaidrota situācija. Vīrietis solīja pusstundas laikā ierasties pakaļ dēlam. Policistu palīdzība vairs nebija nepieciešama. Mediķi palika notikumā vietā ar zēnu, lai sagaidītu viņa tēvu.

Tās pašas dienas vakarā, pulksten 21.10, Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par mazu bērnu, kurš viens pats klaiņo pa kādu Vecmīlgrāvja kāpņu telpu.

Rīgas Pašvaldības policija


Ierodoties notikuma vietā, izsaucēja paskaidroja, ka kāpņu telpā sastapusi aptuveni piecus gadus vecu meitenīti bez apaviem. Bērns ielaists dzīvoklī un izsaukta policija. Blakus izsaucējai piesteidzās vēl viena sieviete, kura paskaidroja, ka ir bērna māte. Sieviete skaidroja, ka bērnu atstājusi vienu aptuveni 20 minūtes un tikmēr pati devusies uz tuvējo pārtikas veikalu.Bērns nodots mātei, kā arī apsekoti dzīvesvietas apstākļi. Tāpat veikta alkohola koncentrācijas pārbaude mātei. Alkohola reibums netika konstatēts. Saistībā ar notikušo uzsākta administratīvā lieta, kuras laikā tiks izvērtēta mātes atbildība.

Savukārt 17. septembrī īsi pirms pulksten 19.00 Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par kādu mazu zēnu, kurš rakņājas atkrituma konteineros. Aculiecinieki zēnu apturēja un nolēma izsaukt policiju apstākļu noskaidrošanai.


Ierodoties notikuma vietā, izsaucējs skaidroja, ka zēns izmircis ložņājis pa atkrituma konteineriem. Bērns apkaimē ievērots vairākkārtīgi klīstam pa pagalmiem un stundām ilgi stāvam pie kāda daudzdzīvokļu nama ieejas durvīm.
Policisti zēnu aizveda uz dzīvesvietu, kur sastapts mātes dzīvesbiedrs. Vīrietis skaidroja, ka visu dienu zvejojis un draudzene ar dēlu palikusi dzīvesvietā. Atgriežoties mājās, bērna māte paskaidrojusi, ka zēns pazudis no viņas redzesloka un devusies viņu meklēt.


Apsekojot dzīvesvietu, konstatēts, ka mājoklis ir nekārtīgs, taču tajā ir viss nepieciešamais bērna audzināšanai. Tāpat dzīvoklī bija nule pagatavotas vakariņas. Jautājot, kāpēc rakņājies pa atkrituma konteineriem, zēns atbildējis, ka viņam to iemācījusi māte.


Pēc brīža dzīvesvietā atgriezās māte, kura bija pārskaitusies un draudēja zēnam ar atteikšanos no viņa un ievietošanu bērnunamā. Vīrietis sievieti nomierināja un solīja zēnu rūpīgāk pieskatīt, kā arī sakopt dzīvesvietu.
Lietas materiāli nosūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem izvērtēšanai un nepieciešamības gadījumā citu dienestu piesaistīšanai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:42

Jaunākās diskusijas