Beberbeķu mežā atrod divus kilometrus no mājām aizklīdušu puisēnu

Portāls nra.lv 6.septembris 2017, 16:42
 
Rīgas Pašvaldības policija
Vakar, 5.septembrī, īsi pirms pulksten 21.00 Rīgas pašvaldības policija saņēma izsaukumu uz Kārļa Ulmaņa gatvi. Izsaucējs ziņoja, ka atradis nomaldījušos 5 gadus vecu zēnu. Kārtības sargi nekavējoties devās uz notikuma vietu, kur jau pēc pāris mirkļiem sastapa izsaucēju un mazo zēnu. Izsaucējs stāstīja, ka braucis ar velosipēdu pa Beberbeķu mežu, kad pēkšņi sastapis mazu zēnu, kurš mežā bijis viens. No sākuma izsaucējs kopā ar zēnu mēģinājis atrast viņa vecākus, taču, kad sapratis, ka tas neizdosies, ziņojis policijai.

Sarunas sākumā puisēns policistiem teica, ka viņš esot nosalis, tādēļ uz notikuma vietu tika izsaukti mediķi, kuri vēlāk konstatēja, ka hospitalizācija zēnam neesot nepieciešama. Tāpat sarunā ar zēnu kārtības sargi noskaidroja viņa vārdu un to, ka zēns ir piecus gadus vecs. Arī uzvārdu un vecāku vārdus zēns nosauca, taču datu bāzē nevienas personas ar šādiem datiem nebija. Turpinot iztaujāt zēnu, policisti noskaidroja gadalaiku, kurā viņam ir dzimšanas diena. Vienlaikus sarunas laikā kļuva skaidrs, ka zēns nemāk izrunāt burtu “r”, kas ļāva atkārtoti meklēt zēnu datu bāzē, šoreiz ievadot precīzu zēna uzvārdu.

Kad policistiem izdevās noskaidrot zēna iespējamo vecāku identitāti, viņi zēnam uzrādīja datu bāzē pieejamo tēva fotogrāfiju, un puisēns uzreiz atpazina tēvu. Tajā pašā laikā tika saņemta informācija, ka zēna vecāki nule esot vērsušies policijā, ziņojot par atvases pazušanu. Vēl dažas minūtes vēlāk notikuma vietā ieradās bērna māte un zēns tika nodots viņas gādībā. Sieviete skaidroja, ka bērns izgājis ārā spēlēties un pazudis. Izrādījās, ka puisēns bija aizklīdis aptuveni 2 kilometrus no savas dzīvesvietas.

Patlaban par notikušo uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība un policija turpina izvērtēt šo gadījumu. Tāpat arī tiks izvērtēta situācija ģimenē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:04

Jaunākās diskusijas