Neģēlīgi aplaupa atpūtniekus; nozagto ieķīlā lombardā

Portāls nra.lv 28.augusts 2017, 16:35
 
Valsts policija
Naktī no 22. uz 23. augustu Valsts policija saņēma informāciju no jauna vīrieša, ka pirms mirkļa Vecmīlgrāvī uz ielas viņu un viņa draugu aplaupījuši trīs vīrieši, ar kuriem pirms tam kopīgi ārpus telpām atpūtušies.

Ierodoties notikuma vietā, policisti ieguva informāciju, ka cietušie jaunieši atbraukuši no Jūrmalas uz Vecmīlgrāvi, lai pavadītu laiku kopā ar pazīstamām meitenēm. Kompānijā bijuši arī trīs vietējie vīrieši. Kad meitenes devušās mājās un vīriešu kompānija palikusi viena, Vecmīlgrāvja iedzīvotāji nolēmuši aplaupīt jūrmalniekus.

Nodarot nelielus miesas bojājumus, vienam no vīriešiem nolaupīta soma; jauni, vēl iepakoti sporti apavi; jaka; nauda; kredītkarte; mobilā telefona austiņas un lādētājs. Savukārt otram nolaupīta kredītkarte un studenta apliecība.

Valsts policija


Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu iecirkņa policisti kopā ar Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonām, kuras specializējas laupīšanu novēršanā un atklāšanā, noskaidroja aizdomās turēto atrašanās vietu un nākamajā dienā viņus aizturēja.

Aizturētie ir dzimuši 1980., 1989. un 1991. gadā. Jāuzsver, ka šīs personas jau iepriekš sodītas par mantiskiem noziegumiem un par narkotisko vielu neatļautu lietošanu. Sevišķi bieži policijas redzeslokā nonācis 1989. gadā dzimušais vīrietis, kurš jau vairākas reizes sodīts par laupīšanām.

Likumsargi noskaidroja, ka daļa no nolaupītajām mantām ir ieķīlāta lombardos, un tās atguva.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas - par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Policijas rīcībā esošā jaunākā informācija liecina, ka divas no aizturētajām personām, iespējams, saistītas ar vēl divām pēdējā laikā izdarītām laupīšanām. Likumsargi šobrīd strādā, lai atklātu arī šos noziegumus.

Tiesa visiem aizdomās turētajiem ir piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:26

Jaunākās diskusijas