Bibliotēkā izdodas aizturēt krāpnieku ar stāžu

Portāls nra.lv 15.augusts 2017, 12:52
 
REUTERS/ SCANPIX
Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka kāda persona internetā nemitīgi apkrāpjot cilvēkus. Izmeklēšanas rezultātā, likumsargi ievāca pietiekošu skaitu lietiskos pierādījumus. Informācija apkopota gan no Patērētāju tiesību aizsardzības biroja, kur vairāki patērētāji sūdzējušies par kādu negodprātīgu darījumu izpildītāju, gan apkopoti iesniegumi no vairākiem iecirkņiem.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ogres iecirkņa policisti noskaidroja, ka konkrētais tipāžs apkrāpis vismaz 30 cilvēkus. Ļaundaris pret visiem cietušajiem izmantojis vienu krāpšanas shēmu. Nelikumīgās darbības veiktas kādā interneta portālā, kur cilvēki savstarpēji pārdod grāmatas.

Uzsākot šī vīrieša meklēšanas darbus, 7.augustā viņš tika atrasts un aizturēts kādā bibliotēkā.

REUTERS/ SCANPIX

Pratināšanas laikā likumsargi noskaidroja, ka 1999.gadā dzimušais ar nelikumīgajām darbībām nodarbojas kopš 17 gadu vecuma. Aizturētais atzinies 50 krāpšanas gadījumos, bet policijā pašlaik apkopota informācija par aptuveni 30 krāpniecībām. Jāpiemin, ka katra darījuma summa bijusi no 10 līdz 15 eiro.

Saistībā ar notikušo uzsākti 30 kriminālprocesi, kur katrs process izdalīts pēc Krimināllikuma 180. panta 1.daļas - par, krāpšanu nelielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.
Vīrietim piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Valsts policija aicina vienmēr pārbaudīt sev vēlamā darījuma drošību un ticamību. It īpaši, ja pircējs vēlas pasūtīt preci par salīdzinoši lielu naudas summu, vai konkrētās piedāvātās preces cena nešķiet adekvāta, piemēram, tā ir pārāk zema ar mērķi piesaistīt potenciālos pircējus. Šajā gadījumā, ja vēlaties pirkt vai pārdot mantas, izmantojot sludinājuma portālus, atgādinām, ka drošāks veids šo darījumu norisei ir tikšanās klātienē, tādējādi uz vietas pārbaudot konkrēto preci un veicot apmaksu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas