No transporta izsēdina bezbiļetnieku; izrādās, viņš izsludināts meklēšanā

Portāls nra.lv 9.augusts 2017, 20:56
 
Valsts policija
Naktī no 25. uz 26. jūliju kādā Rīgas centra spēļu zālē tika nozagts mobilais telefons. Ierīces īpašnieks to bija atstājis lādēties pie bāra letes un turpinājis izklaidēties. Pēc kāda laika vīrietis gribējis savu telefonu paņemt, taču ieraudzījis, ka tas ir pazudis. Likumsakarīgi, ka arī vīrieša paziņa, kurš zinājis par telefona atrašanās vietu, bijis nozudis.

Telefona īpašnieks piezvanījis savam paziņam, kurš atzinis, ka ir to paņēmis un solījis tuvākajā laikā atdot. Ņemot vērā, ka pēc četrām dienām vīrietis telefonu nebija atdevis, cietušais vērsās Valsts policijā, kas uzsāka izmeklēšanu un aizdomās turēto 1993. gadā dzimušo vīrieti izsludināja meklēšanā.

Vakar, 8. augustā, no sabiedriskā transporta Rīgā, Nīcgales ielā, tika izsēdināts vīrietis un uz notikuma vietu izsaukta Rīgas pašvaldības policija. Pārbaudot vīrieša identitāti, policisti konstatēja, ka viņš ir izsludināts meklēšanā. Proti, viņš ir jau minētais vīrietis, kurš tiek turēts aizdomās par sava paziņas apzagšanu. Pēc informācijas saņemšanas no Rīgas Pašvaldības policistiem, notikuma vietā ieradās Valsts policijas Rīgas Centra iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas likumsargi, kuri aizdomās turēto vīrieti aizturēja un nogādāja policijas iecirknī.

Policisti noskaidroja, ka vīrietis zagto telefonu ir ieķīlājis lombardā un šodien, 9. augustā, to atguva. Pēc kriminālprocesuālo darbību veikšanas zagtā manta tiks atdota īpašniekam.

EPA/Scanpix

1993. gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš ir divas reizes krimināli sodīts - par laupīšanu personu grupā un par zādzību ar iekļūšanu.

Saistībā ar naktī no 25. uz 26. jūliju izdarīto noziegumu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 180. panta - par zādzību nelielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Aizturētais vīrietis šobrīd atrodas izolatorā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:08

Jaunākās diskusijas