Vegānu dzīvesveids Latvijā kļūst arvien populārāks; īpašo produktu noiets aug par 40% gadā

Portāls nra.lv, Ilze VEĢE 26.aprīlis 2018, 10:55
 
f64
Latvijā aizvien pieprasītāki kļūst dažādi bezlaktozes, bezglutēna, veģetārie un vegāniskie produkti. Pēdējo nedēļu laikā vegānu kopienas vidū iecienīts kļuvis biezpiena sieriņš Baltais - pieprasījums pēc šī produkta pagājušā mēneša laikā Rimi veikalos palielinājies par 400 %.

“Ņemot vērā pircēju lielo interesi, esam nolēmuši turpināt paplašināt produktu piedāvājumu vegāniem, veģetāriešiem, kā arī bezlaktozes un bezglutēna produktiem. Redzot, cik daudzi mūsu pastāvīgie klienti interesējas par šiem produktiem, papildinām ne tikai piedāvājumu, bet arī veikalu skaitu, kuros šos produktus var iegādāties. Šobrīd visplašākais produktu piedāvājums veģetāriešiem un vegāniem pieejams Rimi Spice un Rimi Alfa, taču kopumā vegānu diētai piemērotie produkti nopērkami visos Rimi veikalos, ” stāsta Rimi Latvia Sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Preisa.

Pēdējo gadu laikā pieprasījums pēc piena aizvietotājiem Rimi tīklā palielinās vidēji par 40 % gadā, kamēr sojas jogurtiem un desertiem pieprasījums audzis tieši divas reizes. Šobrīd kopumā Rimi veikalos pieejams nepilns simts dažādu speciālās vegānu diētas produktu - siera kategorijā tiek piedāvāti seši produkti, konditorejā - septiņi produkti. Maizes grupā pagaidām pieejams kruasāns, ko drīzumā papildinās citi produkti. Piena produktu grupā pieejami piena aizvietotāji, sojas jogurti, deserti, biezpiena sieriņi, sojas majonēze, kas kopā veido 43 dažādus produktus. Daļa no sortimenta ir pieejama visos veikalos. Pārstrādātās gaļas kategorijā ir desmit produkti - desas, cīsiņi, pastētes un citas maltītes. Maijā plānots sortimentu paplašināt ar vēl vairākiem jaunumiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:44

Jaunākās diskusijas