Unikāli! Latvieši sadarbībā ar igauņiem rada veselīgas želejkonfektes

Portāls nra.lv 11.marts 2018, 11:47
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme. / F64
Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros Latvijas uzņēmums "SIA BIORGANIK5" un Igaunijas uzņēmums "Chaga OU" rada organiskas, želejas konfektes "Wild Candy" no dabīgām sulām un ar unikālu tehnoloģiju pārstrādātām ogām.

Jāatzīmē, ka uzņēmumu mērķis projektā ir ambiciozs - radīt saldumu klāstu, kas ne tikai iedvesmots no Baltijā pieejamajiem resursiem, bet ir arī veselīgs.

Paredzēts, ka organiskās želejas konfektes būs bez krāsvielām, glutēna, laktozes, papildus pievienotiem konservantiem. Plānots, ka šie saldumi pie patērētajiem nokļūs jau 2018.gadā. Projektā savus spēkus un kompetences apvieno divi Baltijas uzņēmumi. Projekta vadošais partneris ir SIA BIORGANIK5, bet projekta partneris no Igaunijas ir uzņēmums Chaga OU. SIA BIORGANIK5 nodrošina dabiski augstvērtīgu produktu, kuru sastāvā ir bioloģiski audzēta alveja, ražošanu un izplatīšanu. Savukārt, Chaga OU specializējies ziemeļu meža bagātību pārvēršanā uzturā lietojamos augstvērtīgos pulveros. Alvejas sula, meža ogas un bērzu piepju pulveri būs pamats jaunās saldumu līnijas produktu izstrādei.

Starpvalstu komanda jau izstrādājusi pamatkonceptu salduma līnijas garšas un satura kritērijiem, kurus tālāk testē pētnieki Tartu Universitātē. Lai radītu pirmos saldumu paraugus, projekta komanda uzsākusi sadarbību ar Latvijas uzņēmumu SIA ‘’Karameļu darbnīca’’. Radītie pilotprodukti prezentēti BIOFACH 2018 - pasaulē vadošajā organisko produktu izstādē, bet šobrīd komanda plāno dalību Igaunijas Pārtikas mesē maijā un “Riga Food 2018’’ septembrī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:42

Jaunākās diskusijas