Džemma Skulme radījusi gleznas speciāli grupai "Instrumenti"

Portāls nra.lv 23.novembris 2017, 13:29
 
F64
Grupas "Instrumenti" ceturtā studijas albuma "Atkala", kas tiks izdots 8. decembrī, vizuālā noformējumā izmantotās gleznas radījusi viena no izcilākajām latviešu gleznotājām - Džemma Skulme.

Par mijiedarbību ar Džemmu Skulmi albuma tapšanas procesā stāsta "Instrumenti" mūziķis Jānis Šipkēvics:

"Šis albums ir atgriešanās pie grupas autentiskās dabas - emocijām pilnas mūzikas īstā latviešu valodā. Skaņas patiesumu pārvērst attēlā mums palīdzēja Džemma Skulme, kas man personīgi ir vairāk kā leģendāra gleznotāja - šis ir visuzmanīgākais klausītājs, ko esmu sastapis. Džemma ir šī albuma līdzautors, jo viņas darbnīcā notika ne tikai gleznu tapšana, bet arī dziesmas caur mākslinieces skatījumu piedzīvoja savu īsto piedzimšanu."

"Klausoties "Instrumenti" jaunā albuma skaņdarbus, nepārprotami sajutu saikni ar savu glezniecības procesu - spēja savienot spēcīgo ar smalko. Albumā ir manāma izteikta dziesmu dramaturģija; katrā no tām ir savs vēstījums un neparasts noslēgums. Šai mūzikai skanot, sajūtos kā izrādē - gara acīm redzu gan kori, gan solistus un spilgtas mizanscēnas. "Instrumenti" mūzika mani vienmēr intriģējusi, un "Atkala" dziesmu iespaidā esmu radījusi atsevišķu gleznu ciklu," stāsta gleznotāja Džemma Skulme.

Gaidāmajā "Instrumenti" ceturtajā studijas albumā "Atkala" iekļautas desmit jaunas dziesmas latviešu valodā, kuru autori ir Reinis Sējāns, Jānis Šipkēvics un Gatis Zaķis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:59

Jaunākās diskusijas