Vai baznīca ir novecojusi institūcija?

Elijah

Muļķiba no gudrības atšķiras ar to, ka tai NAV intelekta. Gudrība NEKAD nelielās, bet muļķība ar sevi - nemitgi.Ja kādu Dievs grib pazudīnāt, tad atņem tam prātu.

22.marts 2018, 20:00
Rita

Esmu toleranta pret ticīgajiem.Man pat it kā žēl viņus.Tomēr sekoju līdz zinātnes sasniegumiem par kosmosa attīstību,dzīvības rašanos uz Zemes un līdz šim nekur neesmu lasījusi,ka ir kādi pierādījumi par aizkapa dzīvi,dieva esamību.Par baznīcu,reliğiju esmu dzirdējusi tik daudz slikta:dieva kalpi paši zog,melo,ir savtīgi,kā tad tas savienojams ar taisnīgumu. Uzskatu,ka jādzīvo saskaņā ar sirdsapziņu,tad gan pašam,gan citiem dzīve būs laimīga.

24.marts 2018, 22:24
Jadviga

baznīca - pieļauju nav novecojusi - novecojušas ir krustnešu ieviestās un pēctecībā ienākušās reliģijas, kuru piederīgie tikai runā par svētumu un Dievu, bet faktiski savā dzīvē savus 10 baušļus ievērot nespēj un mācītāji kuri runā dogmās, jo visticamāk paši neko neizprot, nopeļ un nicina ap sevi visu pārkāpjot bausli - Tev nebūs tiesāt un pats netapsi tiesāts.

Šodien ar bailēm vairs nepiespiedīsi ticēt, protams ir izņēmumi, bet ļoti reti... jo ko var padomāt Dievs par cilvēku baru, kas nometušies ceļos kaut ko bulurē līdz mācītājam tādā tempā, ka paši nesaprot, ko tur buldurē - dievs noteikti šausmās saķer galvu, jo viņam visticamāk rodas sajūta, ka viņš Dievs Tēvs radījis garīgi atpalikušu bērnu aramādas... 

7.aprīlis 2018, 23:56
Itamārs Toledano

Tādas Jadvigas muld par deviņiem mēmiem. Tā iet, kad vecene, kas visu mūžu kā ķēve skrējusi drāti meklēdama, nu pūt sākusi, mēģina ko par garīgumu muldēt, tā cerot pirms nāves vēl kādu izskaidrojumu savai tukšajai un izniekotajai dzīvei apjēgt.

11.maijs 2018, 1:06
Imants Ronis

Verojot tos saucamos kristiesus - materialistus ( 90 % ) , kuriem nauda ir augstaka par Dievu , uz baznicam vairak neeju . Ar savu Dievu varu parunat majas .

13.maijs 2018, 21:33
Tautas balss

To Ronis.

Parunāt mājās ar Dievu VAR jebkurš.Baznīca ir Dieva IESTĀDĪJUMS - pēc Dieva pavēles izveidots un uzturēts. Tā ir vieta, kur Dieva Gars aplaimo cilvēku, tā ir vieta, kur cilvēks var pestīts un vesels kļūt, un vieta, kur saņemt svētos sakramentus. Protams, ja cilvēks ir kroplis vai tizls, to visu var arī mājās realizēt, bet cilvēks, kas vesels, bet neiet uz baznīcu tāpēc, ka tur ir KĀDS, kam nauda par Dievu AUGSTĀKA, apzog tikai pats sevi, jo neba virs zemes vietas TRŪKST, kur tādi ļaudis, kam ''nauda augstāka  kā Dievs'' uzturas un apgrozās. Tad jau nebūtu arī nevienā veikalā jāiet, bet jāpārtiek no gaisa, zāles un Saules gaismas.

14.maijs 2018, 19:10
Otto

Savulaik Einšteins teica: jo dziļāK ES IEDZIĻINOS PASAULĒ, jo tuvāk es nonāku pie Dieva jēdziena. Baznīca un ticība Dievam ir nesaraujamas lietas.

5.jūnijs 2018, 20:20
Tautas balss

Nonākt pie Dieva JĒDZIENA nav lietderīgi.Cita lieta - pie Dieva nonākt. Ir Dieva baznīca un ir sātaniskā, un tās abas nav nesaraujamas.  Tieši otrādi.

7.jūnijs 2018, 19:30
Barons N

kristieši savā laikā veica daudz vairāk slapkavību, kā tagad islama teroristi. Pat ja dievs eksistē, baznīca ir nevajadzīgs starpnieks.

11.jūnijs 2018, 0:14
Elijah

BAZNĪCA nekad nenoveco, jo ir no Dieva,

Noveco cilvēks, jo ir no pīšļiem.

Slepkavo kristiešus, slepkavo sātanisti un pagāni, baznīca nevienu neslepkavo.

12.jūnijs 2018, 3:21
Ragnars

Patiešām? Tad jau sanāk , ka ilgus gadus baznīcu vadījuši sātanisti. Un paskaidro lūdzu vāda "pagāns "nozīmi.

25.jūlijs 2018, 9:42
Elijah

Baznīca ir Dieva iestādījums, ko mēs neredzam, un kuras PATIESAIS sastāvs mums nezināms paliek.

Toties, kāpēc gan lai to baznīcu, kas mums REDZAMA, nevadītu sātanisti? Vai tad nav dzirdēts sakāmais, ka sātans nekur citur tik labi nejūtas kā baznīcā? Vai tad tā gada augstais priesteris Kajafa nebija TAS, kas pieprasīja Kristus krustā sišanu? Vai tad tieši baznīcas kungi nebija tie, kas trakoja pret kristiešiem?

Par cik teicāt ''lūdzu'' (izglītots cilvēks gan šo vārdu komatos liek), paskaidroju: vārds PAGĀNS, cik zinu, atvasināts no vārda PAGUS, un tā dziļāka nozīme - tāds, kas paliek ĀRPUS Dieva. Jo NE VISI nomirst Dievā.

25.jūlijs 2018, 15:13 (25.jūlijs 2018, 17:18 - labots)
Janis Medvedevs

Ziedojiet naudiņu svecēm audi bmw 

25.jūlijs 2018, 20:04
Vilnis U-s

Palasīju komentārus par doto tēmu. Baznīca - mirstīgo radītā institūcija.Ko cepties?

26.jūlijs 2018, 22:37 (26.jūlijs 2018, 22:39 - labots)
Elijah

Pareizi!

Cilvēce ir mirstīga, jo virs zemes nepaliek NEVIENS.

No pīšļiem ņemti, par pīšļiiem pārtop.

Tikai necepas vai nešmorējas , bet gan PŪST.

27.jūlijs 2018, 0:10
Andris Vilde

Dievs atgriežas, baznīca ir mēs paši. Mūs visus sagaidīs Dievs, bet mēs vai spēsim būt  ar Dievu, ja dzivojam, bez Dieva esamības sajūtas. 

 

31.jūlijs 2018, 14:49
Tautas balss

Kad kādam sātans par dievu, tam jebkāda teorija un izpratne par Radītāju un par pasaules radīšanu ir abstrakta, un strikti atbilstoša viņa velnišķai izpratnei un saprātam, kas allaž ir klājā pretrunā veselīgai loģikai, un veselīgai lietu izpratnei un cēloņiem.

4.augusts 2018, 5:27

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:36

Jaunākās diskusijas