Vai baznīca ir novecojusi institūcija?

Stanislavs Salmanis

Dažam labam dievmīlim te jāsaka  - prātiņ nāc mājā!

3.februāris 2018, 21:54
Itamārs Toledano

Un sātanmīlim - PRĀTS nav sātana trajektorija.

3.februāris 2018, 22:38
Antra

Vai tiekties pēc labā un darīt labu ir vergu vērtība? Ja tā, vai izslavētie dievturi nesludināja to pašu. Dzīvot saskaņā ar sevi, apkārtējo pasauli un cilvēkiem? Katrā tautā vairāk vai mazāk atrodama līdzīga filozofija. Vai tikai tāpēc, ka piederam Dievam, Dieva dotās vērtības būtu sliktākas? Bet vai visās tautās šo vērtību pamatlicējs nav tas pats Dievs?  Šķiet, ka brīvie un varenie senči reiz tāpat dzīvoja saskaņā ar savu sirdsapziņu. Bet, ja gribas filozofēt, tad reiz zāle bija zaļāka, cilvēki- godīgāki, un paradīze bija zemes virsu, tikai mūsu tur nebija.... 

4.februāris 2018, 17:38
Itamārs Toledano

Jā, paradīze reiz BIJA, un mūsu tur nebija patiešām, un ar filozofiju tam nav nekāda sakara. Caur grēkā krišanu posts ienāca pasaulē, un jo dienas, jo tumsa sabiezē, jo gars arvienu seklāks kļūst, bet dvēseles -arvienu tukšākas. Nav vairs Leonrdo un Mikelandželo, nav Mocarta un Bēthofena, nav Šekspīra , ne Igo, nav vairs pat Blaumaņa un Brigaderes.Toties, cik uziet - izlaidības, plēsonības, raušanas un melu. Vai līdz pašai ellei!

4.februāris 2018, 18:34
aivars

Tāpēc jau baznīca tieši šajā laikmetā ir tik nepieciešama kā laikmeta sirdsbalss uzturētāja un sargātāja.

5.februāris 2018, 10:50
Itamārs Toledano

Baznīca visos laikos VIENĀDA. ''Laikmeta sirdsbalss uzturētāja un sargātāja'' ir abstrakts formulējums, kam ar loģiku nav nekāda sakara. Tāpat kā tēzei, ka baznīca varētu būt novecojusi institūcija, jo baznīca ir Kristus miesa, kas atrodas ārpus laika un telpas.Tas, ko mēs redzam, ir REDZAMĀ daļa, bet nekad nedrīkst aizmirst to, kas Raksto teikts, proti, ka tagad mēs visu redzam mīklaini kā spogulī.

5.februāris 2018, 12:27 (5.februāris 2018, 12:50 - labots)
aivars

Pareizākā loģika ir Kristus! KAs tic, ka Viņš ir Dieva Dēls, tas nemirs nemūžam, bet no nāves ir iegājis dzīvībā. Un kas apliecina, ka Jēzus ir nācis miesā!

5.februāris 2018, 17:18 (5.februāris 2018, 17:20 - labots)
Briedis

Gribētos pielikt punktu visam ko saka šie slepenpolicisti, bet to nedarīšu, gudrākais tak vienmēr piekāpjas. 

Kāpēc vienmēr būs ticīgie ? Tāpēc, ka vienmēr būs vāji cilvēki, kas nespēj atrast mieru sevī, tādi kuriem jau no dzimšanas ir zemapziņā tas ka jātic kam citam nevis sev pašam. Kāpēc to mums ieliek jau no bērnības prātos, tāpēc lai mēs nespētu adekvāti spriest par apkārtējo pasauli, lai mēs būtu strādnieki kam augstākam, vienmēr verga sajūta būtu mūsos. Es nekad nebūšu vergs kādam, esmu brīvs cilvēks, brīvs no ticības, jo ticu saviem spēkiem. 

Diemžēl šajā kapitālisma pasaulē neiztikt bez vergiem, vienmēr tādi būs vajadzīgi. Dēļ visiem šiem stāstiem, ticībām, nekad pasaulē nebūs vienlīdzības.. 

 

5.februāris 2018, 18:15
Itamārs Toledano

Kas virs zemes vājš, tas stiprs Dievā, un otrādi.Tikai nelga neapzinās, ka no pīšļiem veidots, un, ka ikdienas atkal par pīšļiem PĀRTOP. Cilvēks vienmēr ir vergs pats sev; saviem grēkiem un netikumiem, un kā saka Raksti - NAV NEVIENA TAISNA, ITIN NEVIENA!

 

5.februāris 2018, 19:58
Itamārs Toledano

Savukārt, ir jauna suga radusies, kas neapzinās, ka ticība bez darbiem ir nedzīva, un kas ar mēli ir gatavi Kristu apliecināt, bet 70-os gados, kad daudzi  mācītāji (īpaši jau luterāņu)  no čekas tika vajāti, un apliecināt Kristu bija DROSMEI jābūt, tad daudzi kā Pēteris piedauzījās.Domāju, ja nāks jaunas vajāšanas,  daudzi atkritīs atkal.

Bet punktu visam, ko veikusi cilvēce, pieliks kas cits:

KATRA DARBS TIKS REDZAMS: TIESAS DIENA TO ATKLĀS, JO TĀ PARĀDĪSIES AR UGUNI, UN KĀDS KURA DARBS IR, TO UGUNS PĀRBAUDĪS.

5.februāris 2018, 20:10
Vita Avotiņa

Civēks ir reliģiska būtne un vienmēr cels baznīcas. Esam jau piedzīvojuši jebkādu pārpasaulīgo reliģju aizliegumu Padomju valstī, un ar ko tas beidzās - ar kroplīgas reliģijas radīšanu, kur dievības lomā bija iecelts dižais revolūcijas vadonis Ļeņins. Interesanti ir tas, ka baznīcu lamā un vēl tai iznīcību cilvēki, kas ir ārpus baznīcas. Gribas jautāt - kāda jums par to bēda? Mēs dzīvojam sekulārā valstī, Baznīcas apmeklēšana ir absolūti brīvprātīgs pasākums. Dzīvojiet savā ticībā vai pārliecībā, pielūdziet savus elkus (paši sevi, naudu, varu, da jebko, kas aizņem jūsu prātus un sirdis) un dzīvojiet laimīgi. Bet, spriežot pēc naida pilnajiem komentāriem, līdz dvēseles mieram un svētlaimei, ko spēj sniegt vienīgi ticība savam Radītājam, ir tālu kā līdz zvaigznēm. Vienīgais, ko varu novēlēt skolnieciņam un viņam līdzīgajiem - lai Dievs apskaidro jūsu prātus un sirdis!

6.februāris 2018, 0:32
čiepiņa

Ak,mīļie cilvēki,elle un paradīze taču ir kārtējais baznīcas valdošo pārstāvju izgudrojums...kādēļ?lai iebaidītu un arī motivētu (atkarīgs no viņiem vajadzīgās situācijas) baznīcēnus. Šoreiz es skatos no malas,uz visu šo...un ar nožēlu nākas teikt,ka tie kas šeit sauc sevi par kristiešiem ir naidīgi noskaņoti,nevis Skolnieciņš un,kā kāds izteicās "viņam līdzīgie".

Atveriet taču acis,atļaujiet citiem domāt dažādi...nevis pēc "šķietamā kristietisma" uzliktā šablona.

Bībelē ir daudz patiesības...kādreiz bijis..jo nu jau tur tā ir sagrozīta bieži vien.

Varbūt kādam liksies interesants kāds video,kas manī raisīja pārdomas..https://www.youtube.com/watch?v=B-DyzpuDazA

@Briedi es ticu kosmosa enerģijai,kas visu uztur un vada..

7.februāris 2018, 20:33
Itamārs Toledano

Mīļās, čiepiņas! Elle un paradīze ir tāds pats izgudrojums, kā zeme un visums, tikai ne no cilvēkiem ir šie izgudrojumi, jo cilvēks - tāds pats izgudrojums, kā citi.  Vakar vēl čiepstēja, šodien vairs nē, bet rīt - vairs tikai mēslu čupa, bet sūdi, kā zināms, nečiepst. Ne ar kosmosa enerģiju, ne bez.

8.februāris 2018, 12:08
Briedis

To: VSSD

Sūdus laikam esi ilgi pētijis, ja tik daudz par viņiem runā :D Tāpēc laikam par citu neko kā Dievu tev neredzēt savā dzīvē. Visi jau smakas dēļ vien pa gabalu no tevis turās, nekas cits neatliek kā sākt draudzēties ar pasaku tēliem kad esi zaudējis veselo saprātu.

9.februāris 2018, 11:59
Itamārs Toledano

Cilvēku dvēseles lielākoties ir sūdu pilnas, un tāpēc tās smird (kā tavējā), un kā gan to nemanīt vai nepētīt? Bet, paldies Dievam, ir vieta, kur Viņš mīt, un tur šīs mēslu pilnās dvēseles datikt nemaz nevar.Tā ka, NOVECOJUSI ir cilvēce, nevis baznīca, un kā cilvēce reiz virs zemes radās, tā tā reiz atkal aizies. Bet baznīca paliks, jo tā ir Dieva radīta, un, tas ko rada Dievs, ir NESATRICINĀMS.

9.februāris 2018, 16:47
Briedis

Dievs dzīvo tikai un vienīgi cilvēku prātos, tieši tā, dvēsele līdz tam pat tikt nevar, jo prāts noliedz jebko, kas nav ar maņām sajūtams. Viss paliks, tāpat kā cilvēce, tāpat arī tā cilvēces daļa kas kalpojusi balznīcai paliks vēsturē ierakstīta. Satricināt dievu var pavisam vienkārši, izkrītot pa 3 stāva logu un gūstot smadzeņu satricinājumu. :D 

 

9.februāris 2018, 19:07
Elijah

KĀ SUNS ATKAL APĒD IZVEMTO, TĀ RĪKOJAS ARĪ NEJĒGA, BEZ MITAS ATKĀRTODAMS TO PAŠU MUĻĶĪBU.

DZIĻĀKA GUDRĪBA NEJĒGAM IR PAR AUGSTU.

TĀ KUNGA CEĻI IR PAREIZI, UN TAISNIE STAIGĀ PA TIEM, BET PĀRKĀPĒJI TAJOS KLŪP.

9.februāris 2018, 21:47
jānis

Baznīcas vērtības ir pelnījušas muzeju , par ļaužu kādreizējo tumsonību, un dieva kalpu nenormālo alkatību.

19.februāris 2018, 22:29
Elijah

BEZDIEVĪGO CEĻŠ IR KĀ AKLA TUMSA; VIŅI NEZINA PĀR KO TIE KRITĪS.

BET TAISNO TEKA MIRDZ KĀ RĪTA AUSMAS GAIŠUMS...

Tik tāļu par TUMSOŅIEM un par DIEVA KALPIEM.

20.februāris 2018, 23:50
Itamārs Toledano

To Janis.

Muļķības! Baznīcas vērtības ir PĀRLAICĪGAS (to mums rāda Mikelandželo, Mocarts, Bēthofens etc.), un tā ir VIENĪGAIS gaismas un cerības stars ļaužu tumsonībā un alkatībā. Un kas gan ir kādi tumsonīgi un plēsonīgi mācītāji pret miriādu miriādēm pūļa tumsoņu,maukuru, rijēju un plēsoņu?

21.februāris 2018, 13:14

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:46

Jaunākās diskusijas