Vai baznīca ir novecojusi institūcija?

Antra

Varam jau domāt, ka esam dievi vai pusdievi, dzīvot kā ienāk prātā, "pilnveidoties" un veltīgi izniekot dzīvi, klibojot ar abām kājām un tiecoties valdīt pār citiem. Varam izbaudīt varas, naudas, miesas kāri līdz mielēm. Varam būt augstās domās par sevi, varam ienīst citus, kas neatbilst mūsu standartiem un uzskatiem. Varam reizēm atļauties izrādīt liekulīgu cēlumu pret dzīves pabērniem. Varam to visu un vēl vairāk. Pret nāvi nevaram neko. Dievs uzvarēja nāvi. Kas esmu es? Cilvēks, kam nepieciešama ticība, baznīca, draudze, ļaudis, lai iemācītos mīlēt parktiski, ne vārdos.

24.janvāris 2018, 21:15
aivars

Antra, ieliec savu komentāru otrajā nodaļa, Varbūt, tas kam tas būtu jāizlasa, līdz trešajai nodaļai nemaz "nespēs" nokļūt. Paldies Tev!!

26.janvāris 2018, 11:23
Briedis

Kristīgā ticība, viens vienīgs bizness. Vatikānā viss apzeltīts, diemžēl cilvēki vēl tic tām pasaciņām, ceru ka kādreiz viņi iemācīsies ticēt sev.

26.janvāris 2018, 19:40
Valdis Panks

baznīca ir izdomajums ar kuru no tautas izkāst 10% no ienakuma un baznicai NEMAKSĀT nodokli! ai, po...g

 

27.janvāris 2018, 21:02
Itamārs Toledano

Pasaciņa ir cilvēks pats, un nebūt ne apzeltīts. Šodien vēl šeit virs zemes, bet rīt kur citur.Baznīca nes cerību un vēsti par PESTĪŠANU, bet bez pestīšanas cerības nav.Tikai kāds nelga un muļķis var sevi piemānīt. Gudrs visu savas dzīvas laiku prasa - KAS ES ESMU, ko es šeit daru, kurp dodos?

28.janvāris 2018, 8:21 (28.janvāris 2018, 8:22 - labots)
Briedis

Bet ja dzīvē ir jau nosprasti mērķi uz kuriem tiekties, kāda runa var būt par prasīšanu citiem ?

 

28.janvāris 2018, 21:38
Itamārs Toledano

Vienīgais mērķis, ko var DROŠI nospraust ir nāve. Nekam citam nav garantijas, jo VISS nāk un aiziet tālumā, un cilvēkam no viņa dzīves nekas pāri nepaliek kā vien Pastarā Tiesa.

29.janvāris 2018, 0:13 (29.janvāris 2018, 0:14 - labots)
Briedis

Tik pat labi ir cilvēki kas tic hinduismam, budismam, kur nāve nav beigas, bet gan jauns sākums. ;)

Pāri var palikt leģendas, stāsti, atmiņas ko citi atcerēsies un centīsies tiekties uz to. 

Kristietība ir pārāk garlaicīga ticība mūsdienu straujajam ritmam, tieši tāpēc lielākā daļa cilvēku netic tām pasakām un uzskata to par kapitālisma pirmssākumiem.

Jābūt pašam varenam, lai citi vēlētos kļūt varenī līdz ar paša radīto iedvesmojošo stāstu. 

29.janvāris 2018, 0:47
Itamārs Toledano

Ko tas līdz , ja kāds KAUT KAM tic, un ja kāds KAUT KO atceras, un ja kāds ''TIECAS UZ TO", bet REĀLI ir vien tie paši pīšļi un putekļi, no kā veidoti, un par pīšļiem un putekļiem atkal pārtop, lai arī cik ''mūsdienīgi'' strauji tas notiktu, kad šie ''varenie'' pīšļi aiziet nebūtībā ar ''pašu (sevis)radīto  iedvesmojošo stāstu''?

DZĪVIE VISMAZ VĒL ZINA, KA VIŅIEM IR JĀMIRST, NOMIRUŠIE TURPRETĪ VISPĀR NEZINA VAIRĀK NEKĀ (...) PAT VIŅU PIEMIŅA AIZMIRSTAS.(...) TAS IR ĻAUNUMS , UN TAS SAISTĀS AR VISU, KAS NOTIEK ZEM SAULES, PROTI, VISIEM LEMTS VIENS UN TAS PATS LIKTENIS, KA CILVĒKU BĒRNU SIRDIS IR PILNAS ĻAUNUMA...

29.janvāris 2018, 10:58
aivars

  • Vai nav labāki pievērsties vecajai, bet pēc sava satura - brīnišķīgajai Radītāja cilvēcei sniegtajai dzīvošanas RokasGrāmatai, Bībelei!?.... Kuru, lasot ar cerības, taisnības, dzīvības un gaismas meklētāja sirdi, atradīsi atbildes uz visiem taisnības slāpstošajiem jautājumiem? Lasot uzmanīgi, sākot no Vecās Derības pašiem cilvēces pirmsākuma laikiem un, tā līdz Jaunās Derības Jāņa Parādīšanas grāmatas beigām. Jānoliek tik būs malā visas paša fantāzijas un iedomas. Pareizāk sakot, ne savas, bet tumsības kunga iedvestie meli! Kuri ir tie, kas ienes cilvēka - radība kroņa - dzīvē sajukumu, ļaunumu un visbeidzot pazušanu...

31.janvāris 2018, 14:27
čiepiņa

Izmisuši ir tie,kas liek savu uzrasktīto boldā vai ar lielajiem burtiem...Skolnieciņš gan tā vēsi mierīgi visu uztver,par to viņam mans kompliments. :) Vispār jau patiesība ir visur un kaut kur pa vidu. Baznīca kā celtne un iedibinājums mūsdienu izpratnē tiešām ir varaskārs ierocis alkatīgo cilvēku rokās..cik gan tumšajos netika mānīti zemnieku kārtas pārstāvji un pat muižnieki,no visiem spieda laukā pēdējo naudu,lai tikai uzceltu šiku katedrāli...Un par "svētajām" indulgencēm(katoļu baznīcā ieviesa grēku atlaišanas iespēju ar naudas palīdzību) un dedzināšanām uz sārta nemaz nerunāšu. Tas viss jau ir gadsimtiem zināms... No otras puses Augstāks spēks,enerģija jeb Dievs neabšaubāmi pastāv.. Viņam noteikti nāk rēka par mūsu dažādajām diskusijām..hmm,vsipār jau Viņam piemīt fantastiska humora izjūta (un es neesmu sapīpējusies)..Par ko vispār ir cepiens? varu derēt ka viņš tā jautā...Joks ir tāds,ka arī neticīgie patiesībā ir ticīgi! Re,pat Skolnieciņš būdams ateists kkam Augstākam tic,ja jau raksta "Esmu Latvju Dievu dēls!"...tā ka,patiesībā jau viss ir viens,tikai katrs to sauc kā grib un kādēļ grib. Mīliet viens otru un saudzējiet nervus! un ja ne mīliet,tad vismaz cieniet :)

Ar cieņu, Čiepiņa

31.janvāris 2018, 22:02
čiepiņa

ps. bet arī "izkauties" vajag, jeb kā es saucu šo diskusiju periodu..."strīdos dzimst patiesība" iespējams. Vispār dooo not know,vrb iestājas vēl lielāks sajukums. Anyway - "Jauku vakariņu!"

31.janvāris 2018, 22:06
čiepiņa

ā,nepateicu svarīgu lietu,tas ka esam dievi ir daļēji patiesība,jo mēs katrs esam Dieva daļiņa. Tikai katrs šo dievizjūtu sevī ir attīstījis dažādos līmeņos...:)

31.janvāris 2018, 22:10
aivars

Vidusceļa nav! Ir tikai maldu ceļš un pareizais ceļš! Pamēģini izbraukt vienlaicīgi pa abiem ceļiem. Būs katastrofa ar letālu iznākumu!!! un, baznīca, neskatoties uz visiem grēkiem,nejēdzībām pagatnē, ir šodien un būs nākotnē aktuāla institūcija un tā līdz pēdējajai šās zemes dzīves dienai līdz Kristus otrreizējai atnākšanas mirklim!!!

1.februāris 2018, 13:14
Briedis

@čiepiņa

Ko Tu uzskati par Dievu ? Kas ir Tavs Dievs ? 

 

1.februāris 2018, 13:14
aivars

Mans Dievs ir debesu un zemes Radītājs, līdz ar to- vienīgais legālais likumu autors, kas garantē cilvēcei laimīgu dzīvi.

1.februāris 2018, 13:22
Briedis

@aivars 

Ak Tu kristiešu slepenpolicists. Kristietība ir vergu reliģija-Romas impērijā tā kļuva par oficiālo reliģiju dēļ kristietības būtības - Tev jācieš visu mūžu un Tu nedrīksti sacelties pret savu kungu, bet par to Tu nonāksi paradīzē.  Ideāla reliģija imperatoram. Es pret jums izturēšos kā pret mēsliem, bet PĒC TAM kad nomirsiet, jums būs labi. Izrādās cilvēki ir stulbi un tam tic. Saprotu kāpēc tik ļoti aizstāvi savu ticību, domā nokļūsi paradīzē ja turpināsi tā darīt ? Varbūt kad nomirsi priekšā tev beigu beigās stāvēs piemēram (jebkuras ticības ''tēvs'') Allahs un pateiks sorry, Tu kļūdijies ar ticību un tev jāiet ellē. Laigan vēl viena lieta ir man neizprotama kristietībā, pat ja es būtu pedofils, savus grēkus nožēlojot es šā vai tā nonāktu paradīzē. Toties ja es esmu ateists, bet visu mūžu dzīvojis miermīlīgi, citiem ļaunu nenovēlot, tad man jānonāk būs ellē ? Absurds..

1.februāris 2018, 13:52
Antra

Dzīvo saskaņā ar sirdsapziņu.(Rom.2:13-15). Tā godīgi - ne darbos, ne domās otram ļaunu nevēlot, ieskaitot tos, kuri nepatīk, krīt uz nerviem utt. Sirdsapziņa prasa mazliet vairāk - nevis tikai nedarīt, bet darīt labu, domāt, vēlēt labu, cienīt. Tas, ka mēs nepazīstam Dievu, nenozīmē, ka Viņš nepazīst un nemīl mūs. Mēs šausminamies par bērniem bērnu namos, bet viņi savukārt nepazīst citu pasauli, citas emocijas, izjūtas, kā tikai to, kurā paši dzīvo. Var gadīties, ka paši vien tādi bāreņi esam - naidīgi, neuzticīgi noskaņoti pret visu, ko nepazīstam.  Aostakļi mainās, kad bērns tiek adoptēts un beidzot saprot, ka viņš netiks pamests, bet gan tikts mīlēts jebkādos apstākļos. Dievs grib adoptēt visus...

2.februāris 2018, 15:01
Arbuzs

Kas ir sirdsapziņa? Manuprāt, sirdsapziņa ir tas, ko ieaudzina sabiedrība, tas ko veido sabiedrības kolektīvā apziņa. Sirdsapziņa dažādās vietās un dažādos laikmetos var pat būtiski atšķirties. Kas vienā vietā skaitās vērtība, tas citā vietā skaitās noziegums. Ja saskaita visas vērtību sistēmas, tad rezultāts būs nulle jeb nekas. Nav vienas morāles, nav vienas vērtību sistēmas. Tad kāpēc Latvijā ir cilvēki, kas uzskata ēbreju vērtību sistēmas plaģiātu var svarīgu? Valdošajiem slāņiem taču ir izdevīga tauta, kas sevi uzskata par vainīgu, noziedzīgu visā izdarītājā un neizdarītājā. Man šīs vergu vērtības neuzspiest! Es cīnos pret vergu vērtībām, lai manas dzimtas nākamajām paaudzēm tās netiktu uzspiestas. Es cīnos savu brīvo un vareno senču dēļ... 

2.februāris 2018, 18:27
aivars

Kristīgā ticība esot novecojusi. Mūsdienu cilvēks nevarot mācīties no senčiem - Ko mēs varam atbildēt uz šādiem un līdzīgiem pārmetumiem?  To, ka arī vismodernākā zinātne un vispār cilvēce dzīvo un pārtiek no senatnes vērtībām.             Mūsu valoda ir nākusi no āriešiem, rakstu zīmes no ēģiptiešiem, alfabēts no feniķiešiem, laika skaitīšana no babiloniešiem, cipari no arābiem, mūsu klasiskā izglītība no Romas un Grieķijas, visa mūsu Eiropas kultūra no kristietības. Cik lielā mērā mēs dzīvojam no pagātnes mantām, to mēs tikai tad skaidri saprastu, kad mums pašiem būtu jāizdomā un jāatrod viss, kas mums tagad liekas pats par sevi saprotams un ikdienišķs.        Saka, ka kristīgā ticība ir novecojusi: mūsu laikam vajagot tādu ticību, kas nerunājot pretī zinātnei un tās sasniegumiem. Lai diezcik tālu attīstītos zinātne, tā tomēr nevarēs aizfilozofēt no mums cilvēciskās vājības sajūtu. Dievs tā radījis mūsu dzimumu, ka mums vajaga atbalsta, vajag kaut ko augstāku, kā priekšā nomesties ceļos, Kam paprasīt padoma, Kas ir absolūts nemainīgs. Vienīgi Viņš ir perfekts, svēt un pilnīgs un, kas vairāk...mīlestības, žēlastības, pacieetības pilns. Un kad cilvēka pretdarbības dēl, šis dievības altāris sabrūk, tad no drupām paceļas despotijas troņi. Un to mēs diemžēl piedzīvojam tagad mūsu dienās.

3.februāris 2018, 19:58

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:42

Jaunākās diskusijas