Latvijas iedzīvotāji joprojām vērā ņemamu summu atvēl grāmatām un presei

tautaruna.lv, Elvijs Lazdiņš 24.maijs 2018, 18:52
 
F64
Par spīti bažām, ka cilvēki presi un grāmatas drukātā formātā vairs patērēt nevēlās, jauns pētījums guvis pārsteidzošus rezultātus, informē Eurostat.
Latvijā uz drukātajiem izdevumiem vidēji gadā tiek iztērēti 0,9% no kopējiem tēriņiem.

Par godu Pasaules grāmatu dienai, Eiropas Savienības valstīs veikts pētījums, lai noskaidrotu cik daudz laiks tur tiek patērēts, lai lasītu grāmatas.

Interesanti, ka visvairāk grāmatas ES tiek lasītas tepat kaimiņos - Igaunijā. Igauņi vidēji dienā grāmatām atvēl 13 minūtes, bet cītīgāko lasītāju trijnieku noslēdz Somija un Polija, kur cilvēki lasa vidēji 12 minūtes dienā.

Pārliecinoši vismazāk grāmatas lasa Francijā, kur iedzīvotāji dienā to dara tikai divas minūtes. Sevišķi ilgāk to nedara arī Austrijā, Itālijā un Rumānijā - vidēji piecas minūtes dienā.

Šajā kategorijā Latvija nav tikusi apskatīta.

Vidēji gadā ES kopumā uz laikrakstiem un grāmatām tiek iztērēti 90 miljardi eiro, kas ir 1,1% no kopējiem tēriņiem. Tātad - viens ES iedzīvotājs vidēji gadā uz drukātiem izdevumiem iztērē ap 200 eiro.

Latvijā uz drukātajiem izdevumiem vidēji gadā tiek iztērēti 0,9% no kopējiem tēriņiem.

Visbeidzot, pētījumā atklāts, ka sievietes grāmatas lasa vairāk nekā vīrieši, tomēr kungi lasīšanai atvēl vairāk laika, nekā dāmas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:36

Jaunākās diskusijas